16 Ocak 2010 Cumartesi

Gittik, geldik -- bir Kartalkaya hikayesi

     Sanırım insanlar yaptığımız extreme sport tatilini sindirmeye çalışıyor ondan yazmıyorlar bloga. Bendeniz gene işsiz kaldım ve "neden yazmıyorum" dedim ayrıca Fulya'nın verdiği deadline dolmadan bitireyim diye düşündüm.
     Gerçekten güzel bir tatildi. İçtik, çoştuk, kaydık (Yemekte yaptığım konuşmaya benzedi, farkettim). Kaldığımız otelle başlamak istiyorum. İsmini inanılmaz bir icat olan terliklerine de (daha sonra bahsedeceğim) veren Baysal Otel (aslında motel). Tek başına bir tepede olan bu dağ oteli sıcak ortamıyla müşterilerine en iyi hizmeti veriyor (tur reklamları gibi oldu). Otelde sadece bizim grup vardı. Bu yüzden bayağı rahattık öyleki başka odaları yüzsüz yüzsüz kullandık. Şimdi gelelim şu terliklere : Baysal. 3 mm kalınlığında süngerimsi bir dokusu olan taban ve üst 1 mm kalınlığında (hissetmiyorsunuz bile) üst yüzey. Peki bu terlikler neden bu kadar önemli? Fulya'nın tabiriyle "Baysal candır." Onsuz otelde bir hiçsinizdir. Rahat dolaşamazsınız, ayağınız illaki bir yerden ıslanır. Baysal sayesinde bunlar olmadı. (Teşekkürler Baysal)
     Eğlencelerimiz? İlk gün Arınların odasındaydık. Birazcık batırdık odayı. İçmeler, Spice Girls dansları, Testere skeci ve dahası... (havada uçan telefonlar gibi) Son gün bizim odadaydık. Gene şovlar tam gaz devam etti. Gizemin Tanyeli dansı, gaydalı İrlandalılar, Kill Bill den sahneler... İçişler daha bir çılgındı bu sefer (favorim Zeynep'in laptoptan müzik dinlerken saniyeler içinde yatağa düşüp uyuya kalmasıydı) Bunların haricinde aşağı katta (şimdi lobby dicem ama uymuyor otelin konseptine) şöminenin önündede içtik ve oyun falan oynadık (tabu vs).
     Snowboard dedikleri gibi zor bir spormuş bunu öğrendik (morluklardan). İlk dersimizi Timo'dan aldık. Timo kim mi? Kendini boarding e adamış, sert Amerikan koçu rolü yapan snowboard hocası. Her fırsatta takım ruhunu ön plana çıkarıyordu. "Bilkent bu mu sizin gücünüz!!!!" şeklinde laflarla gaza geldik ama unutamadığımız kelime tabiki "Hissiyatif" kelimesiydi. Hala çözmeye çalışıyorum ne demek diye. Boarding e gelince bayağı zorlu koşullarda kaydık, yer yer popo üstü düştük, yer yer taklalar attık (evet o kötüydü Can) ama yılmadık ve kaydık, gururluyuz.
    Özetle güzel bir tatildi ama çabuk bitti. Eğlencelerimizi, rakı sofralarımızı, boardlarımızı, Baysalı, Timoyu, çılgın gibi acıkmışken verilen börekleri, Gizemin danslarını ve sayamadığım bir çok güzel şeyi özleyeceğiz (T bar hariç). Umarım seneye gene böyle birşey yapılır. Bu essayi bitirirken yapımda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

                                                                                                                                         -kaanunlu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder